Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سفر شاهزاده ويليام، پسر وليعهد بريتانيا به اراضي اشغالي فلسطين، يکي ديگر از نشانه هاي تقويت روابط رژيم صهيونيستي با بريتانيا به شمار مي رود.
"نضال محمد وتد" در مقاله اي در روزنامه قطري العربي الجديد مي نويسد، پس از موافقت خانواده سلطنتي بريتانيا با سفر يکي از اعضاي اين خانواده به فلسطين اشغالي به عنوان نماينده رسمي آن، تيرگي روابط بريتانيا – اسرائيل، پايان يافت و اين مساله اي است که حتي مطبوعات صهيونيستي به آن اذعان کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سفر پسر شاهزاده چارلز و ديانا به فلسطين اشغالي طي هفتاد سال گذشته بي سابقه بوده است و حتي در اوج همکاري نظامي اسرائيل با بريتانيا در زمان حمله سه جانبه به مصر در سال 1956، شاهد انجام چنين سفري نبوده ايم.
با وجود آن که کاخ سلطنتي بريتانيا سفر امروز شاهزاده ويليام به بخش قديمي قدس را، به عنوان جزئي از سفر وي به اراضي اشغالي فلسطين در نظر گرفته است، اما اين مساله خشم اسرائيل را در پي داشته و بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل در واکنش به آن، تاکيد کرد که «قدسِ يکپارچه، پايتخت ابدي اسرائيل است».
سفر نماينده خانواده سلطنتي اين کشور به فلسطين اشغالي، براي اسرائيل داراي اهميت تاريخي است و مي توان آن را در قالب جشن هاي هفتادمين سالگرد تشکيل رژيم اشغالگر صهيونيستي دانست بدون آن که به موازات تشکيل اسرائيل، جايي نيز براي تشکيل کشور فلسطين حتي در بخشي از خاک اين سرزمين وجود داشته باشد.
ناظران اسرائيلي معتقدند سفر کنوني شاهزاده ويليام به اراضي اشغالي فلسطين که عامل آن نتانياهو است، نه تنها نشان دهنده عدم انزواي اسرائيل بلکه بيانگر «سونامي سياسي حامي اسرائيل» است؛ به ويژه آن که بريتانيا پس از خروج از اتحاديه اروپا، به دنبال موقعيت و اتحادهاي جديد مي گردد.
با توجه به تقويت روابط تجاري بريتانيا با اسرائيل و همکاري هاي نظامي دوجانبه به ويژه در زمينه هاي اطلاعاتي، اسرائيل بهترين گزينه براي اين کشور است.
همانطور که انتظار مي رفت و بر اساس توقع رژيم صهيونيستي، موزه قربانيان هولوکاست و بخش ويژه تصاوير کودکان اين موزه، نخستين مکان رسمي است که شاهزاده ويليام از آن ديدن کرد.
پس از آن، سند گراميداشت شاهزاده آليس، (مادربزرگ پدري شاهزاده ويليام) به خاطر نجات يهوديان در يونان از جنايات نازيسم، در دفتر نخست وزيري اسرائيل به نوه ملکه بريتانيا، اهدا شد.
اين سند از زمان تشکيل رژيم اشغالگر اسرائيل تنظيم شده بود اما با توجه به اين که تاکنون هيچ يکي از اعضاي خانواده سلطنتي بريتانيا به اراضي اشغالي سفر نکرده بودند، سفر شاهزاده ويليام فرصت مناسبي بود تا اين سند به وي تسليم و به نقش بريتانيا در جنگ با آلمان نازي، اشاره شود.
علاوه بر اين، نتانياهو حتي يک کلمه درباره بازديد شاهزاده ويليام از بخش قديمي قدس صحبت نکرده و فقط درباره بُعد تاريخي اين سفر و نيز شاهزاده آليس سخن گفت.
در اين ميان "رووين ريولين" رئيس اسرائيل در تلاش براي ظاهر شدن در چهره مُبلّغ صلح، در ديدار امروز خود با شاهزاده ويليام، از وي خواهد خواست تا پيام صلح اسرائيل را به محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين تسليم کند.
ديدار ويليام با عباس
در اين رابطه روزنامه اسرائيلي هاآرتص نوشت، نتانياهو نمي دانست که سفر شاهزاده ويليام به اراضي اشغالي فلسطين آن هم پس از قطع ارتباط 70 ساله طرفين، از اهميت بسياري برخوردار است و تا زماني که توصيف قدس شرقي به عنوان بخشي از اراضي اشغالي فلسطين در ديپلماسي بريتانيا، مانعي در مقابل سفر شاهزاده بريتانيايي به قدس اشغالي و ديدار با نخست وزير و رئيس اسرائيل نباشد، اين گونه توصيف ها، اهميت چنداني ندارند.
گرچه اينطور به نظر مي رسد که سفر شاهزاده ويليام به اراضي اشغالي فلسطين فارغ از پيام هاي سياسي است، اما با وجود تکرار اظهارات بريتانيا درباره اراضي اشغالي فلسطين، در واقع اين سفر، حمايت از ادامه سياست هاي کنوني اسرائيل در کرانه باختري رود اردن، قدس اشغالي و باريکه غزه قلمداد شده و به آنها مشروعيت مي بخشد.
در حالي که بريتانيا مي بايست به مخالفت عملي خود با اشغالگري هاي اسرائيل و سياست هاي توسعه شهرک هاي صهيونيست نشيني که هيچ مجالي براي تشکيل دو دولت مستقل فلسطيني و اسرائيلي، باقي نگذاشته است، اشاره مي کرد.
در اين ميان نه تنها انتظار نمي رود که شاهزاده بريتانيايي به نفع فلسطينيان سخني به ميان آورد بلکه ممکن است فقط به اين جمله اکتفا کند که از ديدار طرفين (فلسطيني و اسرائيلي) خرسند است و تمايل دارد بيش از پيش و بدون آن که خود را درگير موضعگيري سياسي کند، منطقه را بشناسد؛ هرچند شاهزاده ويليام از اين موضوع آگاه است که بر اساس قوانين بريتانيا اعضاي خانواده سلطنتي، اختيار مداخله در سياست هاي خارجي اين کشور را ندارند.
به نظر مي رسد انگيزه بريتانيا براي تقويت موقعيت و جايگاه اين کشور که پس از خروج آن از اتحاديه اروپا، تضعيف شده، در سفر شاهزاده ويليام به اراضي اشغالي فلسطين بي تاثير نبوده است بدون آن که اين سفر با تقويت روابط بريتانيا با آمريکا به رياست جمهوري «دونالد ترامپ»، منافاتي داشته باشد زيرا ترامپ با در پيش گرفتن سياست انزواي آمريکا، براي ايجاد اتحاد جديد آنگلوساکسون ضرورتي نمي بيند./ 110
مترجم: سيده زهرا محب احمدي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۰۲۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح یکجانبه فرانسه برای آتش‌بس در مرز لبنان و اراضی اشغالی

یک رسانه لبنانی متن سند پیشنهادی فرانسه برای آتش‌بس در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی که در راستای تلاش غرب و آمریکا برای نجات صهیونیست‌ها در شمال اراضی اشغالی و متوقف کردن عملیات‌های مقاومت لبنان است را منتشر کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که فرانسوی‌ها بنا به درخواست مقامات صهیونیست و در راس آن «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر تحرکات خود را برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان علیه رژیم صهیونیستی از سر گرفته و طی چند هفته گذشته مسئولان مختلف فرانسوی گفتگوهایی با مسئولان و مقامات لبنانی جهت قانع کردن حزب الله برای متوقف کردن عملیات‌های خود علیه مواضع اسرائیل داشتند، روزنامه الاخبار لبنان سند پیشنهاد «اصلاح شده» پاریس برای آتش بس در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی را که چند روز قبل رسماً به لبنان تحویل داده شد منتشر کرد.

در متن این سند پیشنهادی آمده است که تشدید تنش‌های نظامی در نزدیکی خط آبی از 8 اکتبر 2023 تاکنون به شدت بر امنیت و زندگی غیرنظامیان تاثیر گذاشته و زیرساخت‌های مختلف را ویران کرده است. به منظور جلوگیری از تشدید تنش‌هایی که منجر به خارج شدن اوضاع از کنترل می‌شود و می‌تواند یک درگیری گسترده منطقه‌ای را به همراه داشته باشد می‌توان اقداماتی را برای توقف درگیری‌ها انجام داد و همچنین یک گروه نظارتی متشکل از ایالات متحده، فرانسه، لبنان و اسرائیل می‌تواند تشکیل شود که ماموریت آن نظارت بر اجرا و رسیدگی به شکایاتی است که ممکن است توسط طرفین ارائه شود. ترتیبات امنیتی که به این منظور در نظر گرفته شده بدین صورت است:

مرحله اول

الف) مربوط به گروه‌های مسلح لبنان (اشاره به حزب‌الله)

-توقف عملیات‌های نظامی گروه‌های مسلح لبنانی در داخل اسرائیل (فلسطین اشغالی) و مناطق مورد مناقشه.

-پرهیز از انجام عملیات علیه نیروهای اضطراری بین المللی در جنوب لبنان (یونیفل) و تاسیسات آن.

-تضمین آزادی حرکت نیروهای یونیفل که شامل امکان گشت زنی در تمام مناطق مسکونی و غیرمسکونی در جنوب لیتانی بدون هیچ محدودیتی می‌شود.

ب) مربوط به اسرائیل

-توقف عملیات‌های نظامی اسرائیل در داخل لبنان از جمله حملات هوایی به خاک این کشور.

-پرهیز ارتش اسرائیل از هرگونه اقدامی که نیروهای یونیفل یا تاسیسات آن را به خطر می‌اندازد.

-تضمین آزادی حرکت نیروهای یونیفل که شامل توقف مسدود کردن رادارهای هواپیما در کشتی‌های یونیفل می‌شود.

ج) مربوط به یونیفل

-نظارت بر توقف درگیری‌ها در مرزهای لبنان و اسرائیل (فلسطین اشغالی).

-افزایش تعداد گشت‌ها و استقرار مجدد نیروهای یونیفل در امتداد خط آبی برای اطمینان از توقف درگیری‌ها و اجرای تعهدات دو طرف درگیری.

مرحله دوم که طی سه روز اجرا می‌شود

الف) مربوط به گروه‌های مسلح لبنان

-برچیدن کلیه تاسیسات و مراکز نزدیک به خط آبی اعم از کانتینر و برج‌های کوچک و چادرها.

-عقب نشینی نیروهای رزمی از جمله نیروهای یگان رضوان و تجهیزات نظامی این نیروها از جمله تجهیزاتی که قابلیت شلیک به عمق را دارند و نیز سامانه های ضد تانک به فاصله کمتر از 10 کیلومتری شمال خط آبی.

ب) مربوط به اسرائیل

-توقف پروازها بر فراز خاک لبنان

ج) مربوط به لبنان

-لبنان باید مشارکت خود در نشست‌های ساز و کار سه جانبه جانبه یونیفل را از سر بگیرد.

-آغاز استقرار حدود 15 هزار نیروی ارتش لبنان در جنوب رودخانه لیتانی از جمله در امتداد خط آبی با حمایت یونیفل و شرکای بین المللی مربوطه.

-حمایت از استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه لیتانی بر اساس قطعنامه 1701 و ارائه خدمات لجستیکی به نیروهای این ارتش از جمله سوخت غذا و دارو.

د) مربوط به یونیفل

-از سرگیری حضور یونیفل در جلسات سه جانبه.

-ایجاد مجدد سازوکارهای سه جانبه.

-حمایت از استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه لیتانی طبق قطعنامه 1701 و ارائه خدمات لجستیکی از جمله سوخت غذا و دارو به این نیروها.

مرحله سوم که طی 10 روز انجام می‌شود

-لبنان و اسرائیل تحت حمایت یونیفل بر اساس مذاکراتی که در سال 2017 انجام شد باید مذاکرات مربوط به تعیین مرزهای زمینی را به صورت تدریجی از سر بگیرند و ابتدا بر روی مناطقی که قبلاً در چهارچوب مذاکرات سه جانبه در سال 2018 مورد بحث قرار گرفته بود تمرکز کنند.

-ورود به مذاکرات درباره نقشه راه جهت اطمینان از ایجاد منطقه‌ای بین خط آبی و رودخانه لیتانی عاری از هرگونه افراد یا گروه‌های مسلح و تجهیزات آنها خواهد بود، به استثنای آنهایی که متعلق به دولت لبنان و یونیفل هستند.

به موازات آن می‌توان با تلاش‌های بین‌المللی گروهی حمایتی با مشارکت طرف‌هایی که علاقمند به این پرونده (مناقشات در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی) هستند تشکیل داد که دو هدف را دنبال می‌کند:

-حمایت از استقرار نیروهای ارتش لبنان در جنوب لبنان با تامین بودجه مالی و تجهیزات نظامی و آموزش این نیروها.

-حمایت از توسعه اجتماعی و اقتصادی در جنوب لبنان.

به گزارش تسنیم، همزمان با صحبت‌هایی که در قاهره درباره آتش بس غزه انجام می‌شود ، طرف‌های مختلف غربی و آمریکایی مجدداً برای نجات رژیم صهیونیستی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی و توقف عملیات‌های حزب الله علیه این رژیم به تکاپو افتاده‌اند و به دنبال متوقف کردن همه جبهه‌های حامی غزه علیه رژیم اشغالگر هستند.

در همین راستا رژیم صهیونیستی که تلفات سنگین جانی و مالی به ویژه در دور اخیر عملیات‌های پیشرفته مقاومت لبنان متحمل شده دست به دامن طرف‌هایی چون فرانسه و آمریکا شده تا جبهه جنوب لبنان را آرام کنند. منابع پاریس در این زمینه گزارش دادند که نتانیاهو از فرانسه خواسته تا برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان اقدام کند.

منابع آگاه در این راستا اعلام کردند که پاریس مجبور شده سند ترتیبات امنیتی خود را که قبلاً برای متوقف کردن تنش‌ها در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی و آرام شدن جبهه جنوب لبنان ارائه داده بود اصلاح کند؛ سندی که مفاد آن کاملاً در خدمت رژیم صهیونیستی بود و علاوه بر مقاومت، دولت لبنان نیز قاطعانه آن را رد کرد.

در حالی که پاریس اعلام کرده اصلاحات زیادی در این سند انجام داده است اما منابع آگاه گزارش دادند که اصلاحات صورت گرفته خیلی اساسی و زیاد نیست و درباره تضمین بازگشت شهرک نشینان به شمال فلسطین اشغالی صحبت کرده است.

این درحالی است که مقامات حزب‌الله و شخص سید حسن نصرالله بارها تاکید کرده‌اند مقاومت لبنان به موضع خود در حمایت از غزه پایبند است و بدون توقف تجاوزات اشغالگران به غزه، هیچ آتش‌بسی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی نخواهد بود.

نتانیاهو برای آتش‌بس با حزب‌الله دست به دامن فرانسه شدپاسخ رسمی لبنان به پیشنهاد پاریس درباره جبهه جنوب/ اسرائیل باید به تجاوزات پایان دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دومین حمله مقاومت اسلامی عراق به اراضی اشغالی درکمتر از۲۴ساعت
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان
  • حمله جدید حزب الله به سرزمین های آشغالی و بلندی های جولان با ده‌ها موشک
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • اسرائیل شبکه الجزیره را در اراضی اشغالی بست
  • رژیم اسرائیل، شبکه الجزیره را در اراضی اشغالی بست
  • طرح یکجانبه فرانسه برای آتش‌بس در مرز لبنان و اراضی اشغالی
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی